Ny mobil?

Jag har fått chansen att ta över en gammal HTC Touch Pro. Enda negativa med detta är att lcd-skärmen har en stor spricka som utgår från mitten. Personen som har haft den innan hade den i fickan och lyckades skada lcd-skärmen. Intressant att själva touchscreenen klarade sig. Har letat efter reservdelar till telefonen men har bara hittat en sida... MrGizmo.se. Problemet där är att en ny lcd-skärm kostar 890kr, och sedan får man ändå sätta i den nya skärmen själv. Visst, jag har en kompis som skulle kunna klara det (det är alltid bra att känna folk som gått el), men jag har inte de pengarna. Har just betalat av min dator som jag lyckades övertala päronen att köpa och jag behöver spara pengar innan jag vågar köpa den. Sen vill jag köpa en touchscreen också för den nuvarande är repig. Mobilen är funktionsduglig med sprickan och den syns inte om mobilen är avstängd. Men hur kul är det att ha en trasig mobil? Enda anledningen till att jag vill ha den är egentligen för att den har en tangentbord. Jag vill kunna slida upp ett tangentbord och skriva sms i rasande fart! Det där lät väldigt fel med tanke på att jag är inte en fjortis... Jag vägrar dessutom ha en Iphone för jag hatar apple. There I said it. JAG HATAR APPLE! JAG HATAR ITUNES! Skänk en slant till de stackars har-ingen-touchscreenmobil-med-tangentbord-barnen.  They(I) need your help! Usch jag vet. Jag är väldigt engelsk ibland. But that's my quirk!

Ni får gärna hata mig för mitt hat mot Apple, men så är det. Min pojkvän har precis skaffat en iphone som jag antagligen kommer leka en massa på. Men jag vägrar använda den till annat än spel. Hela grejen är ju att man ska använda itunes och apples grejer. Man är så fastlåst på något sätt. Jag gillar att vara fri. Därför jag gillar android mobilerna som kommer med open source operativsstem. Nej ni vet väl inte vad det är. Men det är bra. Det är google som gjort det! Nej nu ska jag inte vara sån.

Får dras med den här telefonen sålänge. Har en stor repa på den sen jag jobbade på Way out west dock...

                       Min mobil
               (Ja, min laptops webcam suger. Men jag har inga batterier till min vanliga kamera)

För övrigt träffade jag Alex Schulman på bokmässan idag. Trevlig typ. Inte alls som den där uppblåsta schtekaren jag förvantat mig. Även om han kallade sina läsare för kvinnor under klimakteriet, sa att ungdomar inte orkar läsa, ungomdar gillar kissie m.m. I stood up for us youngsters! Eller ja, jag räknas ju faktiskt som vuxen nu, är man fortfarande en ungdom då? Bokmässan ftw!

Dagens Pryl: Extern Hårddisk Usb 3.0!

Lite dåligt med uppdateringar här så nu slänger jag upp flera inlägg på samma gång hade jag tänkt.


                                      
Dagens pryl är alltså en extern hårddisk. Jag förutsätter att alla vet var det är men om inte annat så kopplar du in den här prylen via usb-uttaget på datorn och kan spara saker där. Det som är speciellt med just den här hårddisken är att den har något som heter Usb 3.0. Datorer har idag endast 2.0 usb dock... Så för att kunna ha den här nys Usb 3.0 så behöver man ett tillbehör för ^300kr. Usb 2.0 och 3.0 är helt enkelt en hastighets betäckning. Men, med 3.0 som lanseras i november kan du komma upp i hastigheter som 130mb/s! Med andra ord, det tar ett par sekunder att föra över en stor fil (film etc) från datorn till hårddisken. Sjukt smidigt tycker jag! Storleken på dessa hårddiskar kommer vara 1 och 2 terabyte.

Pris: ~1230kr för 1 TB
När: Lanseras i November
Källa: M3

Dagens Tips: Deal Extreme!

Det har varit lite sämre med uppdateringar nu och jag tänkte ta tag i allt med Dagens tips. Har inte hittat (läs letat) dagens pryl så ni får nöja er med tipset.

Vad är då Deal Extreme? Det är en kinesisk (Hongkong is china right?) hemsida. Hemsidan är på engelska och man kan köpa allt möjligt för en billig penning, gratis frakt, från Kina. Har precis fått två par hörlurar beställda! 2*3.56$ = 50kr typ? Man kan handla med sitt visa kort m.m. Ibland kan dock paket fastna i tullen om de tror att det innehåller värde över det man får införa. Jag har inte så stor koll på det. Vet att paketet har fastnat i tullen och man brukar kunna maila in vad paketen innehåller så släpper tullen dem rätt snabbt.

Finns något för alla smaker. Vi snackar vuxna saker. Och gravidtest. Och hörlurar. Och laserpekare. Och roliga usbgrejer. Datorgrejer överhuvudtaget. Allt och inget samlat på samma ställe, billigt och utan frakt!

Var? http://www.dealextreme.com/

Mina hörlurar är jag ju tvungen att visa bild på :) JAG ÄLSKAR ROSA!

Dagens Tips: Fågelmusik!

http://www.vimeo.com/6428069

Den där länken gjorde mig så fascinerad. Det är en kompositör som såg massa fåglar på en elledning och såg detta som ett notpapper. Efter detta så komponerade han en liten musiksnutt precis efter hur fåglarna satt på ledningen.

Fåglarna kanske är smartare än vi tror? Eller så är det människan som vill se mer än vad det finns.

Min signatur

Dagens Pryl: Digital Tejp!


Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt det här idag.
En tjep som man helt enkelt målar med svart tusch på för att skriva meddelanden.

Pris: 75/115kr beroende på storlek.
Var?: coolstuff.se

Värdelös föreläsning idag!

Idag ska jag på en värdelös föreläsning om vilken hårdvara som finns i datorn. Har ingen aning om vilken nytta den här föreläsningen har. Tror inte den är speciellt viktig. Men eftersom jag inte orkar vara hemma med en influensasjuk syster så sprider jag smittan vidare på min föreläsning. Men det är alltid kul att träffa folk ist för att sitta hemma framför datorn.

Under föreläsningen ska jag kolla upp dagens pryl och dagens tips hade jag tänkt.

Men ett annat tips, det är bokmässa i Göteborg till helgen! Det är ett måste.

Sen ska jag ta och packa ihop datorn och dra mig mot bussen. Men fler inlägg kommer under dagen.

Sen förstod jag inte kommentaren på mitt tidigare inlägg O.o


Min signatur

Thank god for the internet!

I dessa tider klarar sig inte folk utan internet. Inte heller jag. Min syster har influensa (svinis?) och jag börjar känna mig lite svagt illamående (läs hypokondriker). Tur då att våra lärare lägger upp föreläsningar och uppgifter på internet så man klarar att jobba hemme. Tur att det finns hemsidor som berättar om symptom på olika sjukdomar. Tur då, att hypokondriker blir oroliga. Tur då, så kanske jag inte blir sjuk?

Fat chance.

Första tentan 1 oktober. Börjar nästan bli lite orolig...

Ledig i helgen!

Detta är mitt sista inlägg innan jag tar helg från bloggen. Ibland får man låta datorn vila. Eller rättare sagt, jag är upptgen hela helgen och kommer inte kunna skriva i bloggen. För datorn har jag på jämt! Om inte den stationära så är laptopen på viloläge. Jag hade en period i mitt liv innan laptopen då jag sov med den stationära på. Ljudet av fläkten var sövande är allt jag kan säga! Eftersom jag uppdaterar hej vilt så tror jag ni har att läsa i helgen ändå.

Jo! Kollade bloglovin, jag har en prenumerant ^^ Känner mig lite stolt där faktiskt. Kan det vara sara? Det känns som det... Jajja, jag är glad för varje läsare jag får och jag har en känsla av att det kommer gå lite bättre för bloggen nu. Som jag sagt, det kommer komma en tävling när jag fått upp läsarantalet.

Jag rekommenderar alla att göra som jag. Lägg ner datorn och njut av sommarens SISTA helg, sen kommer kalla hösten.


Min signatur

Ingen Photoshop? / Dagens tips 2!

Har du inget photoshop på datorn? Jag har hittat en gratis variant av photoshop. Det är photoshop på internet. Det finns massa olika saker man kan göra på Aviary (programet/sidan heter så). Jag har dock bara använt Image Editor som är just för att redigera bilder. Jag satt och lekte en stund, och det är väldigt bra för att vara gratis. Så fort man hittar bland verktygen är det enkelt. Jag gjorde om en bild på mig och tänkte visa vad jag gjorde den lilla stunden jag lekte. Visserligen var det här programmet lätt, men jag föredrar nog Photoshop och att sitta vid min stationära dator och leka med bilder. Det är inte så lätt att redigera när man bara har en styrplatta på laptopen...

Sidan: http://aviary.com

 

Före & Efter. Som ni ser har jag ändrat bakgrund, lagt till lite figurer och försökt göra en färgersättning på läpparna. Sen att det inte syns är en annan sak.

Ja, där har ni mig på fotografi för första gången i denna blogg.

Dagens tips: Pappabloggen!

Jag får erkänna att jag sedan igår läst Alex schulmans pappablogg. Jag har ogillat honom starkt innan när han hade sin andra blogg men jag har börjat mjukna lite nu. Hans nuvarande blogg beskriver hur det är att vara pappa. Visserligen finns det en massa av dessa bloggar, men Alex beskriver sina dagar med humor i sin blogg. En påhittad dialog med sin dotter om bajsfest, han köper en butik för han vill ha känslan av att sälja något (inte ens bestämt vad han ska sälja), och helt enkelt beskriver sin vardag.

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen

Jag börjar faktiskt gilla Alex. Och helvetet har inte fryst över såvitt jag vet. Kanske är det mina moderskänslor som gör att jag vill läsa om denna lilla unges dag och vad för knasigheter hennes pappa hittar på?


Min signatur


Fredagsmys!

Idag är det härliga fredag. Jag håller som bäst på att fundera på hur jag ska få upp antalet läsare på denna blogg. Jag får helt enkelt köra på med dagens pryl och dagens tips. Något dagens tips har jag inte kommit på än, men det kommer. Sen hade jag tänkt ha en liten tävling inom en viss framtid. Jag vill inte ha en tävling där 3 pers är med och tävlar utan jag väntar tills läsarantalet stigit. Men det kommer bli en teknisk vinst! Vinsten har jag klar, men inte tävlingen...

Vad sägs om en dagens video? En video jag hittar på youtube som jag tycker är värd att se? Det är inte vidare tekniskt dock... Kanske en photoshopguide? Jag kan bara grunderna så det kanske inte är någon idé det heller. Jag fortsätter helt enkelt med dagens tips och pryl och ser vad som händer.

Fredagsmys för en datornörd innebär att man spenderar eftermiddagen framför datorn och resten av kvällen är det mys framför tv:n. Ibland får man faktiskt stänga av datorn. Hur kul är det att mysa med någon annan och båda sitter framför datorerna? Det är inte att mysa. Lite godis och Dirty Dancing blir det ikväll.

Missa inte Dirty Dancing kl 22 på Svt 1 ikväll!


Min signatur

Dagens pryl: Ipodlurarhögtalare!

                                 
Högtalare utformade som ipodhörlurar. Jättesnyggt! Inte den bästa ljudkvaliten men de är ju fortfarande snygga. Dessa passar alla mp3-spelare och funkar som datorhögtalare. 3.5mm plugg med andra ord. Lite dyra för min plånbok dock...

Var: roligaprylar.se
Pris: 499kr.

Källa: M3

Även datornördar behöver få sova

Okej kort summering av dagen! Imorse vid sex någongång gjorde jag en header åt accordingtorobin.blogg.se!

Sen var det lite ärenden innan skolan. Eftersom jag inte hade något vettigt för mig efter jag var klar med mina ärenden åkte jag till skolan en timma för tidigt. Förvånandsvärt att det fanns folk där redan då. Men det var visst för de var föräldrar och hade dumpat barn på dagis/skola. Ibland känner jag mig så liten som gått direkt från gymnasiet till universitetet. Under föreläsningen var det inte mycket nytt så jag satt och knopade på  ett program vi skulle göra efter lunch. Blev nästan klar med det. Efter lunch fick jag problem med både det programmet jag gjort innan och uppgift nr 2. Problem 1, jag hade inte stängt min textfil jag hade skrivit information till. 2, jag hade fel kommando is för scan.Nextline!=null, skulle det vara scan.hasNext istället. Problem med uppgift nummer två var att när jag skulle läsa från en skapad textfil så gjorde den det intressant att han kunde inte läsa. Varför? För det var ju decimaltal med punkt emellan. Det kunde den inte läsa. Så då fick man skriva till en rad kod så den förstod en punkt innan decimalerna så funkade allt.

Nej, detta behöver ni inte förstå :) Programmering är krångligt.

Men god natt så återkommer jag imorgon med dagens pryl!


Min signatur

Dagens pryl 2: 60 tums skärm!



Okej när jag såg denna pryl på aftonbladet kunde jag inte låta bli att skriva om den. Det är solglasögon du kopplar till din iphone/ipod. Med dessa brillor får du sedan en 60-tums skärm på näsan! Förstå vilken filmupplevelse det blir! Om ni har varit i Sf Bergakungen's största salong så är deras bioskärm på 708 tum. Men det är inte illa med att ha en egen 60 tummare på näsan, eller hur?

Priset är inte satt och dessa brillor lanseras under hösten 2009.

Synd bara att jag inte gillar apple, vägrar skaffa en iphone/ipod och är för fattig...

Källa: Aftonbladet


Min signatur

Dagens pryl: Pekdator!

Dagens pryl är en dator som består av en tryckkänslig skärm. Archos är först på marknade med en fyra tum stor skärm. Det är ingen monsterdator men den är häftig.

Archos är ett franskt företag och jag har haft erfarenheter av dem tidigare. Min första mp3-spelare var en Archos Jukebox! Visserligen en tegelsten till mp3 men ändå. Jag har den fortfarande kvar hemma, även om jag har uppdaterat mina mp3-spelare flertalet gånger. Det tog flera år innan jag skaffade en archos produkt igen. Främst för att jag hade allt jag behövde. Men sedan kom jag på att jag ville kunna se på film under resor. Så jag skaffade en Archos AV 700. Min filmspelare var länge en av mina favoritsaker tills hårddisken kraschade... Efter det så har jag inte haft några mer archos produkter. Numera har jag en v-zon Coby som ersättare för av700. Den har ingen hårddisk för jag ville undvika ännu en hårddiskkrasch. Det är inte fråga OM hårddisken kraschar, det är en fråga om NÄR. Men visst saknar jag min av700. Saknar att jag satt uppe en hel natt och bara kollade på House i min säng...

Detta var min första mp3.                                   Min första "filmspelare".

Min archos historia. Men från dessa två produkter till det här:


Det är inte illa. Me want!

Priset på denna dator är dock liite saftigt för min del. Runt 4000kr får du slänga ut.

Värt att nämna är att den kommer med android som  operativsystem och som sagt, det är ingen värsting dator. MEN det är en häftig dator ändå!

Källa: Metro


Min signatur

Teknik-intresserad?

Är du teknik-intresserad? Är du tjej? Jag skulle veta om det finns några teknik-intresserade tjejer. Vad kan ni, hur har ni lärt er det ni kan? Går ni en tekniklinje i skolan? Har ni läst in det själva? Jag är intresserad av vilka sidor ni hänger på och hur ni gör för att stilla ert tekniksinne!

Jag vill helt enkelt ha tips på sidor som publicerar roliga tekniska prylar. För tillfället hittar jag mina dagens prylar på Aftonbladet, gp, metro och M3. Har du någon annan sida att tipsa om?

Annars vill jag gärna ha kommentarer på vad ni tycker om min blogg. Finns det teknik-intresserade här öht? Vad skulle ni vilja läsa om? Jag har ju börjat lätt med att ha Dagens pryl, men vad skulle ni mer vilja läsa om?

Har ni några teknikfrågor att ställa? Jag svarar gärna! Kommentera bara så ska jag svara så fort jag kan i ett nytt inlägg.

Länka gärna hit så mer folk hittar hit. Jag tror faktiskt det finns många som skulle vilja läsa en teknik-inriktad blogg.

Photoshop guide kanske vore något? Eller finns det för mycket av dessa? Ge mig förslag på vad NI vill läsa.

Min signatur

Dagens pryl: Usb-handskar!

                                
Fryser du när du sitter i skolan och knappar på din laptop? Det gör jag. Händerna får en mer grå/lila färg eftersom det drar så kallt i salen. Men, nu har jag hittat en lösning! Usb-handskar! Dessa söta saker har nänmligen värmeslingor i sig, både över handryggen och vid fingrarna. Inga mer kalla händer här inte. Sedan finns det två olika lägen beroende på hur varmt man vill ha det. Det är bara att koppla in handskarna i usb-uttaget och du är igång. Ett varningens ord dock, de är avsett för tjejer så storlekarna är små. Sedan säger M3 att de bara är att använda under kortare stunder, huden rodnar nänmligen efter en timma i deras test på lägsta läget. 

Pris: 199kr
Var? http://www.roligaprylar.se

Källa: M3

Alla avsnitt på ett ställe!

Igår skrev jag ju om youtube som skulle hyra ut film. I det inlägget nämde jag ju att t ex Svt har något som heter Svt Play. En plats på deras hemsida där man kan titta på avsnitt man missat.

Men, det nya här är att nu finns det en hemsida som samlar alla serier på samma ställe. Har du missat ett avsnitt av Midsumer murders? Kolla in viasatdemand.se . Denna sida har samlat alla serier på samma sida och gör att du enkelt kan kolla avsnitt från serier som går på svt 1, 3an, 4an, 6an och 8an. Visst, jag saknar 5an i den kanallistan men det dröjer nog inte länge förren det kommer.

Tips! True blood säsong 1 ligger ute på Svt play. Missa inte!

Designar om

Bloggen här håller på att få ett nytt utseende. Jag är en väldigt "ljus" person och älskar den ljusblå/gråa färgen som är färgtemat. Sedan har jag gjort en fin lite header tyckte jag. Gjorde den på föreläsningen idag. Inte så mycket nytt vi lärde oss mer än scanner. Och scanner är fult. Tacka vet jag JOptionPane.showInputDialog! Ja, jag är en äkta datornörd. Det jag pratar om är programmering. Det är en grundkurs i Javaprogrammering jag går nu och eftersom jag redan programmerat en del innan så hade jag inte mycket för mig. Nej, ni behöver inte förstå det jag skrev där uppe.

Om ni är intresserad av något tekniskt eller vill fråga något är det bara att kommentera. Jag ska försöka hjälpa er med allt det där "krångliga". Man kan ju inte vara bra på allt eller hur? Själv är jag helt försvunnen i allt som har med mode att göra. Jeans och t-shirt är mer min stil.

Dagens pryl: Läsplatta!

                    
Vem önskar inte att man kunnat ta med sig flera böcker i sin packning men det får inte plats? I Usa har en lösning till detta funnits länge men det är först nu den kommit till Sverige. Läsplattan! En skärm som visar upp en sida av en bok digitalt. Lägg in en pdf fil och läs den som om det vore en riktig bok. Den är dessutom "billig". 3000kr kommer den gå på och den lanseras på Bokmässan i Göteborg. Enda "negativa" är minnet på 512mb. MEN, detta minnet kan utökas med sd-kort och 512mb räcker långt. 300 exemplar av Krig och Fred får plats. Jag tror det räcker. Batteriet räcker också till 10 000 sidbläddringar, det hinner man inte med att läsa på en dag! Synd bara att jag är en fattig student. Jag vill ha!

Sen hur man skaffar fram böcker i pdf eller liknande, det låter jag vara osagt ;)

Btw, de 10 mest fildelade böckerna. NWS = Not work safe.

Källa: Metro

Youtube vill hyra ut film

Youtube vill hyra ut film åt sina tittare. Det verkar som att det är en kamp om vem som ska bli först med detta. Det är inget nytt fenomen, man har kunnat hyra film direkt från tv:n med Telia och man har länge kunnat hyra film via datorn med viasat. Sfanytime är också en sida som erbjuder detta. Visst, youtube kommer att kunna erbjuda ett stort utbud, men kommer det även gälla oss? Vi som bor utanför Usa så att säga. Usa's tv-kanaler var först med konceptet Play. De visade avsnitt som gått på tv på deras hemsida gratis. Det enda de krävt är att du sitter i usa och surfar in på deras sida. Youtube har också denna begränsning. Jag får inte se på alla videor för jag bor utanför Usa. Man kan få meddelandet "This video is not avaible in your country".

Vad heter då Spotify för film? Voddler. Samma princip som Spotify fast med film. Jag, satsar hellre på denna tjänst än att hyra film via youtube.


Datortjej anländer!

Hejsan alla läsare. Detta är inte vilken blogg som helst utan en teknisk blogg av en tjej! Vem är då jag? Jag är en tjej som precis börjat på Universitetet och pluggar systemvetenskap. Systemvetenskap kanske inte säger er så mycket men det är en intressant och rolig teknisk linje. Jag är väldigt teknikintresserad och hoppas att det finns en stor publik för "ännu en" teknikblogg. Jag har en söt liten 12" laptop som jag skriver på och varje dag finläser jag tidningarna för att hitta den ultimata teknikprylen för dagen. Sedan att jag är en fattig student som inte har råd att köpa massa teknikprylar är en annan sak.

Hoppas ni känner er välkommna och tycker att min blogg verkar intressant ^^

RSS 2.0